خبرهای مالی و مالیاتی

معافیت مالیاتی ارزش افزوده محصولات کشاورزی و دامپروری مطابق قانون جدید و سال 1401

معافیت مالیاتی ارزش افزوده محصولات کشاورزی و دامپروری مطابق قانون جدید و سال 1401

آیا محصولات کشاورزی و دامپروری معاف از مالیات ارزش افزوده می باشند

معافیت های قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی و دامپروری و موارد مرتبط

معافیت مالیاتی ارزش افزوده محصولات کشاورزی و دامپروری مطابق قانون جدید و سال 1401

بنا بر قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده در خصوص محصولات کشاورزی و دامپروری مطابق (موضوع جزء های4،3،2،1، 8-5، بند (الف) و جزء 2 بند (ب) ماده (9) قانون مالیات بر ارزش افزوده)

بر اساس قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده که از تاریخ 13/10/1400 لازم الاجرا می باشد، عرضه محصولات کشاورزی و دامپروری  در داخل کشور، هم چنین ارائه خدمات مرتبط با این محصولات، به شرح زیر معاف از مالیات و عوارض ارزش افزوده می باشد:

چه محصولات کشاورزی و دامپروی معاف از ارزش افزوده می باشند

  • عرضه کلیه محصولات کشاورزی فرآوری نشده شامل: محصولات خام زراعی و باغی، گیاهان دارویی، محصولات مرتعی، محصولات جنگل ( از جمله چوب خام)، محصولات گلخانه ( از جمله: سبزی، صیفی، گل و گیاه و انواع قارچ)
  • عرضه تخم مرغ نطفه دار و تبدیل آن به جوجه یکروزه
  • عرضه بذر، نشاء، نهال، سم و کود
  • عرضه آب مصارف کشاورزی
  • عرضه و واردات دام زنده و خوراک آن، کلیه مواد اصلی تولید دام زنده، مطابق پروانه صادره توسط وزارت جهاد کشاورزی، پوسال( کمپوست)، کشت بافت و انواع دارو و واکسن دامی

 

چه خدمات کشاورزی معاف از ارزش افزوده می باشند

  • بسته بندی، انبارداری، نگهداری محصول در دمای مناسب در سردخانه، انجماد محصول( شامل سردخانه)، پاک کردن، درجه بندی، بو جاری بذور، پوست گیری مانند شالی کوبی، شستشو، تمیزکاری، تفکیک، همگن سازی.
  • خشک کردن انواع محصولات مانند چای، کشمش و خرما با روش های مختلف، تفت دادن مانند پخت نخود، پنبه پاک کنی.
  • خدمات درمانی و پیشگیری دامی و گیاهی، واحدهای ماشینی کردن( مکانیزاسیون) آب کشاورزی، کشت بافت و تولید اندام های تکثیری گیاهان و ارائه خدمات بیمه های محصولات کشاورزی.

چگونه و به چه محصولات کشاورزی معافیت ارزش افزوده تعلق میگیرد

  1. واردات محصولات کشاورزی فرآوری نشده؛بذر، نشاء، نهال، سم و کود ؛ مشمول معافیت نبوده و مالیات و عوارض به نرخ نه درصد (9%) در مبادی گمرکی به آن تعلق می گیرد. عرضه این کالاها (پس از واردات) در داخل کشور، مانند عرضه کالاهای مشابه داخلی از پرداخت مالیات و عوارض معاف است.
  2. اعمال معافیت های مالیاتی در خصوص عرضه آن دسته از کالاهای فوق الذکر که خوراکی می باشند، منوط بره اخذ گواهی سلامت محصول از مراجع قانونی ذیصلاح از قبیل سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو است.
  3. تولیدکنندگان و یا عرضه کنندگان این کالاهای موصوف مکلفند که برچسب معافیت از مالیات بر ارزش افزوده را بر روی بسته بندی کالا درج نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *