دستاوردهای نظام مالیاتی در دولت سیزدهم

همان گونه که مستحضرید، نظام مالیاتی سه وظیفه مهم و محوری تأمین مالی بودجه دولت، کمک به اصلاح رفتارهای اقتصادی و اجتماعی و کمک به عدالت در توزیع عادلانه ثروت و درآمد را بر عهده دارد.

ما از ابتدای دولت میدانستیم رکن اصلاح ساختار بودجه کاهش وابستگی به نفت و مقاوم سازی اقتصاد ملی، تحول نظام مالیانی است که از یک طرف اصلاح ظریفی است و از سوی دیگر با گروههای ذی نفع قدرتمندی مواجه است. به فضل خداوند و با یک چرخش مدیریتی در طول یک سال و نیمه اخیر:

۱-برای اولین بار خود دولت ۲ سال پیاپی در کاهش نرخ مالیات بر تولیدکنندگان پیشقدم شد. از ۲۵ درصد به ۱۸ درصد.

۲-همزمان با کاهش نرخ مالیات دو سال پیاپی رشد کم سابقه درآمدهای مالیاتی ۵۹ و ۶۰ درصدی را شاهد بودیم که ناشی از شناسایی فرارهای مالیاتی است.

کاهش نرخ مالیات دو سال پیاپی رشد کم سابقه درآمدهای مالیاتی ۵۹ و ۶۰ درصدی

۳-در این مدت ضمن تحقق ۱۰۰ درصدی درآمدهای بودجه ای وصول ارزش افزوده سهم شهرداریها و دهیاری ۱۵۳ درصد رشد را نسبت به سال قبل نشان میدهد ۷۷ هزار میلیارد تومان در ۹ ماهه

۴-اکثر فرآیندهای ابلاغ برگه تشخیص ارسال اظهار نامه دادخواهی و تجدید نظر مالیاتی به روش الکترونیک تغییر کرد تا انشاءالله در پایان دولت نیاز به مراجعه حضوری و مفاسد ناشی از آن به صفر نزدیک شود.

۵-چرخش از ممیز سالاری به داده محوری و متصل ساختن سامانه ها موجب شد برای ۳۰۰ هزار شرکت فعال که هیچ سابقه مالیاتی نداشتند و ۳ میلیون شخص حقیقی فاقد اظهار نامه اظهار نامه برآوردی تولید شود.

۶-با هدف کشف فرار مالیاتی ۲/۲ میلیون مؤدی جدید شناسایی شدند که معادل نصف تمام مؤدیان حقیقی ایران در پایان سال ۱۳۹۹ است و در یک رکورد بی سابقه ۱/۵ میلیون اظهار نامه جدید دریافت شد.

۷-مشکل تاریخی متصل نبودن دستگاههای خودپرداز به پرونده مالیاتی با اتصال ۹/۳ میلیون پذیرنده به نحو کامل حل شد.

۸-با شروع به اجرای پایانه فروشگاهی و سامانه ،مؤدیان تا امروز بیش از ۶ میلیون صورت حساب الکترونیکی صادر و ۲۵ هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده جدید شناسایی شد.

۹-با هدف عدالت ،منطقهای بازگرداندن پرونده و درآمد شرکتها از پایتخت به استانهای محل استقرار واحدهای تولیدی درآمد وصولی بیش از ۲۵۰۰ شرکت به عنوان درآمد و ارزش افزوده همان استانها واریز شد.

۱۰-عوارض آلایندگی باقی در خانه سازمانی ام دی ملالبانی شماره نامه: ۲۳۵۲۴ / ۲۰۰ میلیارد تومان فقط برای شهرداریهای استان خوزستان

۱۱-اعتماد به ۷۷ درصد اظهارنامه ها از مجموع ۴/۷ میلیون (اظهارنامه و تمرکز بر مؤدیان پرریسک و بزرگ و مالیات صفر برای بیش از ۱/۷ میلیون واحد صنفی.

۱۲-مشارکت جدی در تدوین و تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه CGT در مجلس شورای اسلامی و لایحه مالیات بر مجموع درآمد PIT در هیات دولت

۱۳-تشدید بدون اغماض و سخت گیرانه نظارتهای درون سازمانی و ارجاع تعداد قابل توجهی از ممیزان به هیأتهای تخلفات با صدور احکام بازدارنده.

📤اشتراک گذاری
❤️نظرات شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
logo-samandehi