توسعه بخش معدن که در مرکز استان آذربایجان غربی


توسعه بخش معدن که در مرکز استان آذربایجان غربی

شماره:44415/ت49155ن

تاریخ:1392/02/28


وزارت صنعت،معدن و تجارت

 

تصمیم جلسه مورخ 15/2/1392 نمایندگان ویژه رییس جمهور در کارگروه توسعه بخش معدن که در مرکز استان آذربایجان غربی تشکیل شد به استناد اصل یکصدو بیست و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر برای اجرا ابلاغ می شود:

وزارت صنعت،معدن و تجارت با همکاری استانداری آذربایجان غربی و سایر دستگاههای مربوط نسبت به اجرا یا پیگیری تصمیمات زیر(حسب مورد)در چارچوب قوانین ومقررات مربوط اقدام نماید:

1- اختصاص مبلغ سه هزار میلیارد(000/000/000/000/3) ریال تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی برای پرداخت به متقاضیان طرحهای معدنی استان از طریق بانکهای عامل.

 

2- مطالعه و تهیه طرح جامع معادن و صنایع معدنی استان از محل منابع استان در سال 1392.

 

3- اختصاص اعتبار مورد نیاز از محل درآمد حقوق دولتی معادن طبق نظر وزیر صنعت،معدن و تجارت در سال 1392 برای ایجاد و تکمیل زیرساختهای معادن استان بر اساس طرح های پیشنهادی سازمان صنعت،معدن و تجارت استان و ساماندهی و واگذاری محدوده های ذخایر سن و ماسه رودخانه ای و خاک رس و جایگزینی آن با ذخایر معدنی کوهی.

 

4- اجرای  پروژه های زیر از محل اعتبار طرح ایجاد زیربنای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی و حق انتفاع پروانه بهره برداری معادن سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و فروش طرح و سهام واحدهای صنعتی و معدنی متعلق به سازمان یاد شده تا پایان سال 1393:

الف- تکمیل طرح های نیمه تمام زیربنایی معادن استان(شامل پنج پروژه مصوب سفرهای استانی)

ب- اجرای طرح توسعه طلای زره تهران با توجه به ذخایر کشف شده جدید.

ج- ایجاد و مرمت راه های دسترسی به معادن استان به ویژه در شهرستان های تکاب و پیرانشهر.

د- احداث واحد سنگ بری نرم بر و سخت بر با ظرفیت یک میلیون متر مربع در شمال یا جنوب استان در صورت عدم استقبال بخش غیردولتی.

 

5- اکتشاف سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی و عناصر سنگین و کمیاب خاکی در منطقه تکاب توسط سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور.

تبصره- پنجاه درصد اعتبار مورد نیاز اجرای این بند از محل منابع سازمان یاد شده و بقیه از محل درآمد حقوق دولتی معادن بر اساس نظر وزیر صنعت،معدن وتجارت تأمین می شود.

 

6- تهیه نقشه های پایه زمین شناسی در مقیاس(25000/1) و شناسایی، پی جویی و اکتشاف عمومی استان از جمله انجام عملیات ژئوفیزیک هوایی در اجرای ماده(157) قانون برنامه پنجم توسعه توسط سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از سال 1392 ظرف سه سال از محل اعتبارات بودجه سنواتی و درآمد حقوق دولتی معادن طبق نظر وزیر صنعت،معدن و تجارت.

 

7- تقویت ساختار نیروی انسانی سازمان صنعت،معدن و تجارت استان با صدور مجوز جذب پانزده نفر با تحصیلات مرتبط در بخش معدن از طریق معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور و تأمین چهار دستگاه خودرو صحرایی.

 

8- ارتقای دفتر نمایندگی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در ارومیه به مرکز زمین شناسی منطقه ای در استان و تأمین دو دستگاه خودرو کمک دار صحرایی از محل منابع سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با همکاری ستاد اجرایی توسعه بخش معدن استان با توجه به پتانسیل های معدنی استان.

 

9-ایجاد زیرساختهای شهرک صنعتی کانی خوی در سال 1392 از محل منابع سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران.

 

10- انجام مطالعات کاربردی در خصوص دریاچه ارومیه به منظور برداشت و استحصال املاح تبخیری از نمک های بستر دریاچه و احداث واحد فرآوری املاح اقتصادی توسط سازمان های توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و حفاظت محیط زیست با مسئولیت کارگروه رسیدگی به مشکلات دریاچه ارومیه(ضمن اضافه شدن نمایندگان سازمانهای توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و اتاق بازرگانی،صنایع، مععادن و کشاورزی جمهوری اسلامی ایران به ترکیب اعضای کارگروه یاد شده) و صدور مجوزهای لازم توسط سازمان صنعت،معدن و تجارت استان با رعایت مقررات زیست محیطی بر اساس نتایج حاصل و تصویب کارگروه مذکور.

 

11- معرفی معادن فلزی غیرفعال استان و فاقد متقاضی بخش غیردولتی به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران توسط سازمان صنعت،معدن و تجارت استان.

تبصره- سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران موظف است بر اساس نظر وزیر صنعت،معدن و تجارت از محل حق انتفاع پروانه بهره برداری معادن خود نسبت به تجهیز و فعال نمودن معادن مذکور و واگذاری آن به بخش غیردولتی اقدام نماید.

 

12- تکمیل اکتشاف، تجهیز و آماده سازی و بهره برداری ذخایر محدوده های اکتشافی فاقد متقاضی بخش غیردولتی که از طرف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و سازمان صنعت،معدن و تجارت استان معرفی می شوند توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از محل حق انتفاع پروانه بهره برداری معادن خود.

تبصره- واگذاری ها باید با رعایت مقررات در هر مرحله از عملیات که بخش غیردولتی متقاضی انجام آن باشد، طبق نظر وزیر صنعت،معدن و تجارت برای هر معدن انجام شود.

 

13- انجام مطالعات کاربردی توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از محل حق انتفاع پروانه بهره برداری معادن خود در خصوص معادن کوچک مقیاس با امکان فرآوری تولیدات معادن یاد شده از طریق واحدهای فرآوری سیار و عملیاتی نمودن آن توسط بخش غیردولتی بر اساس نتایج حاصله با هماهنگی سازمان صنعت،معدن و تجارت استان و با رعایت مقررات و حفظ حقوق سازمان یاد شده.

 

14- اختصاص مبلغ دو میلیارد(000/000/000/2) ریال از محل منابع استان و درآمد حقوق دولتی معادن طبق نظر وزیر صنعت،معدن و تجارت برای تقویت نظام مهندسی معدن استان به منظور ارتقای کیفی نظارت بر فعالیت های معدنی،جلوگیری از تضییع مواد معدنی و تحقق درآمدهای پیش بینی شده در سال 1392.

 

 

محمدرضا رحیمی

معاون اول رییس جمهور

 سابر قوانین…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا