قانون مالیاتهای مستقیم – ماده ۱۰۰
مودیان موضوع این فصل این قانون مکلف اند اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیتهای شغلی خود را در یک سال مالیاتی برای هر واحد شغلی یا برای هر محل جداگانه طبق نمونهای که وسیله سازمان امور مالیاتی کشور تهیه خواهد شد تنظیم و تا آخر خرداد ماه سال بعد به اداره امور مالیاتی محل شغل خود تسلیم و مالیات متعلق را به نرخ مذکور در ماده (۱۳۱) این قانون پرداخت نمایند.
- تبصره– سازمان امور مالیاتی کشور میتواند برخی از مشاغل یا گروههایی از آنان را که میزان فروش کالا و خدمات سالانه آنها حداکثر ده برابر معافیت موضوع ماده(۸۴) این قانون باشد از انجام بخشی از تکالیف از قبیل نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف کند و مالیات مودیان مذکور را بهصورت مقطوع تعیین و وصول نماید. در مواردی که مودی کمتر از یک سال مالی به فعالیت اشتغال داشته باشد مالیات متعلق نسبت به مدت اشتغال محاسبه و وصول میشود.
حکم این تبصره مانع از رسیدگی به اظهارنامههای مالیاتی تسلیم شده در موعد مقرر نخواهد بود.(۱)
۱.به موجب بند ۲۳ ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم، مصوب ۳۱/۴/۱۳۹۴، در ماده (۱۰۰) عبارت «تیر» به عبارت «خرداد» اصلاح، تبصرهها حذف و یک تبصره الحاق شد.
“تبصره های حذفی ماده ۱۰۰:
تبصره ۱- در مورد کارگاهها و واحدهای تولیدی که نوع فعالیت آنان ایجاد دفتر یا فروشگاه در یک یا چند محل دیگر را اقتضا نماید مودی مکلف است کلیه درآمدهای حاصل از فعالیتهای خود را طی یک اظهارنامه به اداره امور مالیاتی محل وقوع کارگاه یا واحد تولیدی تسلیم نماید.
تبصره ۲ – در مورد مشمولین این فصل که دارای محل ثابت برای شغل خود نمیباشند، محل سکونت آنها از لحاظ تسلیم اظهارنامه محل شغل تلقیمیگردد.
تبصره ۳ – در شرکتهای مدنی تسلیم اظهارنامه توسط یکی از شرکاء موجب اسقاط تکلیف سایر شرکا نخواهد بود .این امر مانع از تسلیم اظهارنامه مشترک نمیباشد.
تبصره ۴ – اظهارنامه مالیاتی مودیان موضوع این فصل شامل ترازنامه و حساب سود و زیان یا حساب درآمد و هزینه یا خلاصه وضعیت درآمد و هزینه،حسب مورد طبق نمونههایی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین میشود خواهدبود.
تبصره ۵ – سازمان امور مالیاتی کشور میتواند در مورد بعضی از منابع این فصل در هر سال و در نقاطی که مقتضی بداند درآمد مشمول مالیات تمام یا برخی از مودیان مشمول بند (ج) ماده( ۹۵ ) این قانون را با نظر اتحادیه مربوط به تعیین و مالیات متعلقه را که قطعی خواهد بود وصول نماید و در مواردی که معلوم شود از اول یک سال مالیاتی یا در اثنای آن مودی ترک کسب نموده و یا به عللی خارج از اختیار وی قادر به انجام کار نبوده است و این امر مورد تأیید هیأت حل اختلاف مالیاتی قرار گیرد درآمد مشمولمالیات به نسبت مدت اشتغال محاسبه و مالیات متعلقه وصول خواهد شد.”
منبع:سازمان امورمالیاتی وزارت امور اقتصادی دارایی
باسلام.این جانب در گروه ۳ مالیاتی هستم و کل فروش سال ۹۹ من کمتر از یک میلیارد و شش صدو بیست میلیون تومان و حدودا زیر یک میلیارد جمع فروش دستگاه پوز مغازه بوده است و مشمول معافیت از مالیات شده ام و مالیات بنده صفر شده.ولی در تاریخ دوم اردیبهشت ۱۴۰۱ به من اطلاع داده اند که شما در اظهار نامه مالیاتی شما مغایرت وجود دارد و من مبلغ اظهارنامه شما یک میلیون تومان فروش سالیانه ثبت شده ولی با بررسی اداره مالیات از بانک فروش شما حدود یک میلیارد تومان میباشد.و این در صورتی است که ثبت این رقم طبق دستور سازمان مالیات کشور به کافی نت ها که این فرم اظهار نامه را پر کرده اند حالا میگویند شما جون در اظهار نامه دروغ گفتید مشمول ماده ۱۰۰ نمیاشید و باید مالیات خود را کامل پرداخت کنید.حالا این گناه ما چیست که این اظهارنامه را کافی نت پر کرده و ما در آن دخالتی نداشتیم؟؟؟؟ با تشکر